ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

Nuåker vi...

Publicerad 2016-12-31 12:16:00 i Allmänt,

Väskan är packad och klar. Passen är framplockade och nu är det bara vi som ska göras oss klara innan vi åker vidare till Malmö. Vi kommer åka med min moster som bor i Malmö, hon hämtar upp oss på vägen hem från sitt besök i stugan. Det känns riktigt skönt att få åka bil till Malmö istället för att ta tåget. Att konka runt på väskor i nyårsrushen, fy bubblan.

Vi blir sedan avsläppta vid hotellet vi ska spendera nyårsafton på och på söndag morgon går vi upp med tuppen, käkar god hotellfrukost och tar tåget till Kastrup. Det ska bli så kul att åka till London igen och upptäcka ännu fler sevärdheter.

En av mina julklappar jag fick av farmor & farfar, ett nytt klockarmband. Så fint.

/ Amélie

Tack tvåtusensexton - Del III

Publicerad 2016-12-30 15:27:00 i Allmänt,

September

Skolan hade precis dragit igång igen efter sommaruppehåll. Jag införskaffade mig nya Iphone 7, & hade turen att vara en av de första kunderna som fick betala 2000 kr mindre. Bra jobbat där Telia! | Det släpptes nya smaker av B&J. Min nya favorit är One Sweet World. Det vattnas i munnen så fort jag tänker på den. hehe.

Jag fyllde 20 år & blev därmed Systemet-myndig. Vi firade mig med tacosbuffé & cheesecake till efterrätt. Mums.


Oktober

Det blev en & annan pannkaksfrulle. GOTT! | Äntligen kom vår nya familjemedlem, Zingo till oss. Jag älskar honom så mycket. Vårt lilla busfrö här hemma.

Vi hade mycket roliga saker i skolan, som bland annat att arbeta med olika företag & göra reklam åt dem. | International Street Market var på besök i Kalmar. Jag handlade nog hem runt 12 bitar fudge & det var det värt.


November

Jag, mamma, Julia & moster tog en dagsutflykt till Köpenhamn.

Vi käkade gott danskt Smörrebröd. | Vi strosade runt på Köpenhamns gator & besökte bland annat Illum.

Jag & Teodor firade 2 år tillsammans på Pinchos, som nyligen öppnat i Kalmar.

Frosten kom på besök. Jag packade ner kameran, hoppade på hojen & cyklade en sväng runt stan där jag fotograferade fina områden.

Som gräddet på moset kom tre av mina bilder med i tidningen, Smålänningen. Det var kul.


December

Det bakades en hel del julgodis inför jul. Jag längtade & räknade ner dagarna som vanligt.

Restaurangen Rosegarden öppnade i Ljungby. Jag gick dit med familjen. | Förberedelserna inför julen pågick som bara den.

Vi började med TV-produktion i skolan & spelade in olika program. Så kul. | Julafton anlände. Granen var klädd & paketen väntade så vackert på att bli öppnade.

Jag bjöd på mina morotskakor, som visats här nu ett antal gånger. Men det är de värda.


Och om en dag är det här året över. Det har varit ett händelserikt år, med många glada men såväl ledsna miner. Nyårsafton kommer jag spendera på hotell i Malmö med Teodor. Den första januari lyfter planet till London, vi ska fira in det nya året där med att gå på fotboll & upptäcka nya saker. Det ska bli så kul & 2017 kan inte börja på något bättre vis än så.

Tack 2016 för det här året.

/ Amélie

Tack tvåtusensexton - Del II

Publicerad 2016-12-29 15:34:00 i Allmänt,

Maj

Träden började blomstra i härliga kulörer. | Jag & kompisarna i Kalmar besökte en nyöppnad glassbutik, där de bjöd på två valfria kulor glass. Självklart cyklade vi dit. Det var inga problem alls. | Familjen var på besök i Kalmar. Bakom grenarna gömmer sig Julia & jag.

Men det bästa i maj & en av de bästa händelserna på hela året var när pappa & jag åkte till Stockholm för att se, Hollywood Vampires (eller jag var där för Johnny Depps skull, min idol). Jag kommer aldrig glömma den här dagen. Den ligger mig varmt om hjärtat kan jag lova er. Att få se Johnny Depp är en dröm jag haft sedan jag var liten, som slog in 2016. Inget jag hade trott.


Juni

Jag & familjen åkte till Rom, där vi besökte de olika kända platserna som bland annat Fontana di Trevi. | Vi besökte också Sixtinska Kapellet i Vatikanstaten, där vi även fick chansen att se Påven hålla predikan. Det var häftigt.

Självklart besökte vi Colosseum. Jag förstår fortfarande inte hur de bar sig åt förr med att bygga de här mäktiga byggnaderna. Helt otroligt. | Jag, pappa & Julia åkte ut till Bräkentorp en fin sommarkväll.


Juli

Jag & Teodor åkte på vår första "solsemester" tillsammans, eller vi var där mest för att upptäcka & gå. Ingen av oss är speciellt förtjusta i att hänga på stranden & jäsa. Han är perfekt för mig.

Jag & Teodor hann även med en tripp till Skåne. Vi besökte bland annat Olof Viktors café. Så god fika där. Tips! | Farmor & farfar hade varit gifta i 50 år. Vi firade deras Guldbröllop hemma hos oss med överraskningsfest & god mat.


Augusti

Och så har vi årets sämsta månad någonsin. Fy. Jag har inte varit så deppig & ledsen på flera år. Våra älskade kaninger Charlie & Jean-Pierre smittades av det dödliga kaninviruset, kaningulsot. Deras liv gick inte att rädda. Jag försöker att inte gråta när jag skriver detta, men det tar emot. Jag önskar så att de inte hade behövt lida så pass mycket in i det sista. Livet är bra orättvist ibland, men trots det får man gå vidare. Det är det som är en av meningarna med livet, om du frågar mig. | Tro mig, mitt i allt elände laddade vi om. Min fina lillasyster skulle konfirmeras & det firade vi med konfirmationsfest hos oss med släkt & vänner.

/ Amélie

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela