ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

Stockholm - Part I

Publicerad 2016-05-31 17:48:49 i Allmänt,

När vi väl anlänt i Stockholm gick vi först till Espresso House, där vi köpte oss varsin Frappe. Därefter begav vi oss till hotellet. Det låg löjligt nära T-Centralen och tog oss cirka 10 minuter att gå till. Skönt. När vi kom fram till Hotellet lämnade vi in väskan till bagagerummet. Sedan tog vi bussen ut till Djurgårdsbron och gick de sista hundra meterna till Gröna Lund. Väl på plats, utanför entrén, var det fullt med ordningsvakter, vilket inte var så konstigt. De gick igenom allas väskor innan man kunde gå in och betala entré. Vi kom, som jag tidigare nämnde, dit runt klockan 13 och satte oss genast precis vid scenen. Just då var det inte jättemycket folk, men det var en heldel, runt 100 kanske?! Vi fick en bra plats och satte oss precis framför mitten av scenen, för att jag skulle kunna få till bra bilder under deras uppträdande. Vädret var i toppform och solen gassade på något enormt. Snacka om att det var många som såg ut som välgrillade kotletter, i och med att de inte hade smörjt in sig med solkräm. Pappa lyckades få en fin bränna på halva sidan av ansikten, eftersom han satt med den sidan mot solen. Riktigt spexig "bonnabränna". Till en början var det rätt skönt att sitta där, men sedan kom träsmaken i ändan. Men då gick jag runt lite på Gröna Lund och passade på att ta lite kort. Sedan köpte vi oss en Sundae på Ben & Jerry's (favoritcaféet), som vi delade på och avnjöt i solen. Mums.

Här nedan följer lite bilder som togs under dagen. Enjoy!

Alltså, de har så mycket gott på Espresso House. Det bara vattnas i munnen när jag ser den här bilden.

På bussen mot Djurgården.

Där i mitten satt vi. Pappa med marinblå jacka bredvid min svarta väska.

Någon som var laddad för kvällens spelning.

/ Amélie

Hotellfrukost + Hemfärd

Publicerad 2016-05-31 11:37:08 i Allmänt,

Nu avgick precis tåget och vi är på väg mot Alvesta. Vi gick upp runt 07:30, gjorde oss iordning innan vi gick och åt frukost. Det var riktigt god frukost och hotellfrukost är bland det bästa som finns. Mums. I dag var vi båda rätt trötta, vilket inte är så konstigt med tanke på att vi redan kom till Gröna Lund strax efter 13:00. Vi satt där, ute i den gassande solen, tillsammans med hundratals människor i cirka 7 timmar. Huh. Jag hade träsmak i ändan och benen de värkte, men det var det värt. Jag har äntligen fått se min idol, Johnny Depp, i VERKLIGHETEN och jag förstår fortfarande inte att det är sant. Det var magiskt, det är mäktigt och jag är jättelycklig. Föreställ er själva känslan när ens högsta drömmar faktiskt slår in. Det är en obeskrivlig känsla.

Jag tog bilder och filmade tills minneskortet gav upp och sa "Minnet fullt". Då kände jag precis som kortet, att nu är mitt minne fullbordat och fullt av en magisk stund. Jag är så glad. Senare i eftermiddag tänkte jag lägga upp några av bilderna här och redigera videorna. Men nu tänker jag ta en lur och bara ta det lugnt.

Kika gärna in senare!
/ Amélie

Mot Stockholm

Publicerad 2016-05-30 10:51:01 i Allmänt,

Vi befinner oss just nu ombord på tåget. Nu väntas några timmars åkande innan vi gör entré i Stockholm.

/ Amélie

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela