ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

Fudge - 3 ingredienser

Publicerad 2016-11-29 15:24:00 i

För er som tycker om att baka, speciellt till jul, men inte riktigt känner att tiden räcker till. Då kan jag rekommendera er att göra de här simpla fudgen, bestående av endast tre ingredienser och som snabbt går att göra. Den här tillhör en av mina favoriter och jag testade först göra dem förra året, vilket resulterade till att det blev några i år med. Receptet har jag funnit på Jennys Matblogg. Istället för att följa hennes recept till 100% har jag gjort på mitt sätt. Jag har bytt ut den mörka chokladen mot hälften vit- och hälften mjölkchoklad. Sedan har jag toppat med hackade bitar av polkagrisar. Man kan även toppa med godsaker som smarties, hackad daim, nötter, torkade bär och så vidare. Prova er fram och se vad som faller er i smak.

/ Amélie

Med digär jag säker

Publicerad 2016-11-28 14:21:00 i

Vår fina jul- och hustomte jag köpte i går på Skinnarnas. Jag föll för de fina grå kläderna och att näsan sticker ut under luvan. Jag blir så glad när jag ser små tomtenissar som den här. Med den här i vårt hem kommer vi vara säkra.

/ Amélie

Adventsfika&Glögg

Publicerad 2016-11-28 12:18:44 i Allmänt,

I dag vaknade jag upp med solsken utanför mitt fönster. Till frukost blev det risgrynsgröt som blev över från i går. Jag älskar kall och dagen-efter-risgrynsgröt, jag tycker den får en helt annan smak. Mums. Sedan dess har jag inte gjort mer än att gosa med Zingo och slappa framför TV:n. Skönt.

I går kväll åkte pappa och jag en sväng till farmor & farfar. Där bjöd de på advents/kvällsfika och vi satt länge och pratade. Vi hade det trevligt som vanligt och när klockan närmade sig 22:00 begav vi oss hem igen. När vi kom hem tog jag mig en kopp glögg och tittade på några avsnitt av Andra Avenyn, innan jag släkte lampan och tackade för dagen.

Senare i kväll ska jag & T tillbaka till Kalmar igen. I veckan har jag grupparbete, vi ska fortsätta jobba med vår kampanjproduktion. Det ska bli så kul nu när vi har de flesta bilderna och börja sätta ihop det hela till en helhet. Jag hoppas det här blir riktigt bra nu och att vi uppnår vårt mål med vårt koncept. Nåväl, det är ingen anledning att grunna på det för mycket. Jag vet att det i slutändan kommer gå bra.

Så fint uppdukat hos farmor & farfar.

/ Amélie

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela