ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

Äntligen över

Publicerad 2016-09-30 23:31:00 i Allmänt,

Fredagen börjar närma sig sitt slut och helgen den är kommen. I dag gick jag upp runt niotiden, käkade frukost, bäddade med nya sängkläder (älskar nya sängkläder) och förberedde för någon timmes plugg innan tentan. Jäklar vad trött jag varit i dag, vilket ledde till att det inte var det mest aktiva pluggandet. Klockan 13:30 begav jag mig bort till salen där vi skulle skriva tentan. Mitt hjärta slog på högvarv, det kändes som att min bröstkorg var på väg att lämna min kropp. Jag tror ni förstår min nervositet. Strax innan 14:00 kunde vi gå in i salen och sätta oss. Vi alla hann plocka fram pennor, sudd innan provet delades ut. 

Självklart fick jag en total blackout på första frågan (som egentligen var lättaste frågan), sedan fortsatte jag till fråga två och så vidare. Efter att ha svarat på alla frågor, gått igenom alla svar en andra gång, kände jag mig nöjd och lämnade in det. Jag tror och hoppas att det gick bra. Det kändes både bra och dåligt, precis som många andra tyckte. Oavsett hur det gick är jag glad att det är över. Nu kan jag släppa den här kursen och lägga fokus på nästa som börjar på måndag. Jag ser mycket fram emot den nya kursen, berättar mer om den sen. 

Nu i kväll har jag Iffa och Vivvi varit ute och käkat god buffé på en grekisk restaurang i stan. De har riktigt god mat där. Just nu befinner jag mig under min filt i soffan och försöker hitta någon bra film att se. I morgon ska jag städa lägenheten och bara ta det lugnt. Så skönt. 

Innan vi begav oss från tentamens-lokalen knäppte jag en frän bild på trappan.

​/ Amélie

Svårt utan glass

Publicerad 2016-09-29 20:59:00 i Allmänt,

Mitt i allt pluggande fick jag, även i dag, ett sug efter glass. Inte så konstigt. Glass kan jag äta i mängder, oavsett vilken tid på dygnet det är. Jag älskar det. Tack vare glassen fick jag lite energi till att plugga lite till. Jag vill inte påstå att allt ha fastnat, för det har det inte, men jag har fler kunskaper nu än tidigare.

Om en stund ska jag och Iffa ut och gå en sväng. Kanske förhöra varandra lite inför morgondagen. Just i kväll känner jag att en promenad är välbehövligt, jag behöver verkligen rensa huvudet lite.

/ Amélie

Tenta.

Publicerad 2016-09-29 14:23:00 i Allmänt,

I dag var jag uppe med tuppen eftersom jag behövde ta en dusch innan skolan. I dag hade vi opponering på projekt 2, dvs. att skapa en webbsida i grupper om fyra på en sida vid namn jomm.se. Det gick relativt bra för vår grupp under arbetets gång, dock hade vi några små knasiga problem för oss. Sidan vi arbetat i är nog bland det sämsta jag arbetat i. Det är ett sådant program som ser löjligt enkelt ut att arbeta i, men i själva verket är det riktigt svårt att hitta till varje funktion. Ni kan ju gissa om vi var tjuriga på sidan ibland. Men jag tycker vi lyckades bra, tillsist. Äntligen är det här projektet över, nu återstår det jag tycker är det jobbigaste momentet, nämligen tentan.

I morgon klockan 14:00 sitter jag där i salen, tillsammans med min klass för att avsluta den nuvarande kursen med en tenta på det. Hela min eftermiddag i dag kommer bestå av plugg till den. Jag har till viss del pluggat en hel del nu i dagarna, men jag ska köra stenhårt plugg nu. Den här gången är jag inte riktigt lika nervös som de tidigare, jag har ju gjort det här några gånger nu.

​Tack, Kaffe, för att du finns där i alla stunder! 

​/ Amélie

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela