ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

FJORTONDE PRAKTIKDAGEN

Publicerad 2017-11-30 17:00:00 i Min praktik 2017,

I dag ringde alarmet 06:20. Jag steg upp och packade iordning all min packning eftersom en annan ska bo i stugan i helgen. Jag fixade mig klart i vanlig ordning och gick iväg till stationen med en extra väska, en fylld resväska. Bussarna var forfarande inte i sin vanliga ordning så jag orkade inte krångla och tog pendeln in till centralen och åkte exakt samma som i går. Dock var det lite förseningar på grund av olycka i Älvsjö, vilket påverkade de flesta tågen. Jag hann i tid som tur var, annars hade jag blivit sur. Sedan startade min fjortonde praktikdag. 

Hela dagen har jag i princip gjort samma sak som i går. Vid sjuttontiden tog jag mig till Lilla Essingen för att spendera en helg hos lillkusinen med familj. Det ska bli så kul. Jag har inte så mycket att dela med mig av mer i dag, eftersom det inte hänt något speciellt. I morgon kommer jag arbeta hemifrån och det tackar jag inte nej till. Då ska jag även passa på att ta en härlig promenad och kanske åka in till stan och kika lite i butikerna. Det är alltid trevligt. 

Vid lunch var det så fint julpyntat nere i matsalen. Tänk att det är december i morgon. ÅH!!!!
 
  
 
/ Amélie
 
 
 

Amélies Julkalender 2017

Publicerad 2017-11-30 12:15:00 i Amélies Julkalender 2017,

När jag var liten fick både jag och min syster en varsin choklad-julkalender samt hade vi en gemensam julkalender med olika saker i varje dag. Det kunde vara allt från ett föremål eller en bakdag med mamma. Vi båda älskade det och för mig är det ett minne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag vet att inte alla har tillgång till en julkalender, därför har jag själv skapat en till er här på min blogg. I den gömmer det sig så mycket som ni inte vill missa, den enda ledtråden jag kan ge är att det handlar till stor del om bakning. Jag tror att ni kommer älska den. Från och med i dag, den 1/12 fram till 31/12, kommer ni få ta del av vad som kan tänkas gömma sig i dagens lucka. Jag hoppas att ni tycker om den. Just nu syns bara datum fram till den 24/12. Det kommer specialnummer de sista dagarna på året. 

Varje dag, från och med i morgon, klockan 09:00 kommer dagens lucka komma ut här på bloggen. Håll utkik!

 
/ Amélie
 
 
 

I dag är jag "vän" med min ångest

Publicerad 2017-11-29 19:40:18 i Anorexi & Psykisk Ohälsa,

Det kryper i kroppen. Hjärtat slår fortare och hårdare. Jag tappar kontrollen. Det svider i huvudet av all negativitet. Jag vill bort. Bort från min kropp och mig själv. Inombords känns det som en rusningstrafik vid 17-tiden. Stressen ökar. Jag känner hur kroppen växer, blir större. Jag känner mig äcklig, ful, oduglig. Hjälp mig. 

Ungefär så har mina tankar vid mina ångestattacker varit. Ett tag var det så hela tiden. Dag ut och dag in. Timma för timma. Minut för minut. Ett rent h*lvete. Fy vad jag har fått kämpa med att få bort flera av de onda tankarna. Jag förstår fortfarande inte hur en människohjärna kan bli så pass sjuk att den tänker så och hur den kan få en röst att styra en oskyldig människa. Jag begriper inte det. 

I dag är jag ”vän” med min ångest. Den finns där, långt långt bak i huvudet. Jag har lärt mig att trycka undan den, men den knackar på då och då när jag känner mig svag i psyket eller får motgångar. Det är helt naturligt att ångesten kommer vid de tillfällena. När psyket tar för mycket stryk finns det mer rum för de onda tankarna att ta plats. Jag vet. 

Det finns så många som ständigt kämpar mot sin ångest av alla dess slag. Jag önskar att jag kunde ge alla en bamsekram och få bort de onda tankarna från dem. Ingen ska behöva gå runt och må dåligt. Vi har inte tid med det. Jag mår fortfarande dåligt vissa stunder, men håller inte de onda tankarna lika mycket för mig själv. Jag har en pojkvän jag berättar allt för, precis som för min bästa vän och syster. De betyder så mycket för mig, även hela min familj. De tre är de viktigaste personerna i mitt liv. Jag är så otroligt tacksam att de har fått mig att inse hur underbart livet verkligen är. Jag mår så bra i mig själv i dag och det är värt att dela med mig till er. Jag vill skriva om det här och dela med mig av min historia. Det är viktigt att kunna prata om ångest och psykisk ohälsa. Du är ingen sämre människa för det. Genom min ångest har jag funnit en styrka. En styrka som gjort mig till den starka kvinna jag i dag är. Jag är stolt över mig själv. Jag klarar mer än jag tror. På den senaste tiden har det skett så mycket saker i livet som fått mig så otroligt glad och givit mig kraften att förverkliga mina drömmar. Jag vet att det inte är omöjligt. Jag har gått igenom något som inte många tjugoettåringar gått igenom, eller någon äldre än det. Det finns de som har det så mycket värre än jag, därför är de små saker som blir stora för mig ingenting. 

Sätt ner foten. Visa vem som bestämmer. Du ska vinna över ångesten. Det är du som kan kontrollera den och inte tvärtom. 

/ Amélie

 

 

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela