ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

Jag förstår inte vitsen med...

Publicerad 2018-04-30 12:06:44 i Allmänt,

Valborgsmässoafton är här. Ingen dag jag direkt brukar fira mer än att käka något gott, baka något smarrigt och utöver det bara ta det lugnt. Jag har inte besökt ett majbål på flera år och känner inget behov av det heller, vi firade dagen mer när vi var mindre. Ja, då var majbål något jag tyckte var så häftigt men så läskigt (tjejen som är lagom rädd för ljus och eld). Jag kommer spendera kvällen med Teodor, vi tänkte grilla som vi har gjort de senaste gångerna vi har firat valborg tillsammans. Känns riktigt skönt med en lugn grillkväll. Min senaste vecka har varit relativt fullspäckad, inte minst med plugg som är det som tar upp mest av min vardag. Fy så trött jag är på det nu, jag kommer kräkas ut alla olika begrepp när allt är över. Jag förstår inte vitsen med att kunna kvantitativa som kvalitativa metoder, vad generaliseringsanspråket är, urvalsmetoder, tabeller hit och dit. Min hjärna går snart i konkurs på grund av alla främmande begrepp i mitt huvud. Ni som själva har skrivit en uppsats vid universitetet vet vad jag menar. Alltså…Jag längtar så tills att allt är klart och att jag kan klappa mig själv på axeln och säga: ”Bra gjort Amélie. Du klarade det.” 

 
Utöver allt plugg har jag spelat flera timmar Sims, bakat i vårt lilla hitta-på-kök i hallen och bara tagit det lugnt. Mitt i allt detta har jag rejält med pollenallergi och blir så trött av medicinen. Haha, om några veckor kommer jag skratta åt den här tiden hur mycket jag klagade och irriterade mig. Känner mig dum som klagar på det här men jag kände att jag var tvungen att få skriva av mig här. Att klaga är inte fel, men att göra det för ofta kan irritera de runt omkring. Nu ska jag sätta mig ute i solen och PLUGGA. Ha en fin valborg!  
 
/ Amélie
 
 

Fudgebollar med Oreo

Publicerad 2018-04-29 10:11:28 i Godis,

Sista dagen på den här veckan är här. Visst har jag hunnit med en hel del, men har ändå så mycket kvar att stå i. Just nu är jag inne i en lite mindre energifylld period i livet. Jag pendlar mellan tankar om skolan, till tankar om framtiden och en mängd saker där emellan. Jag tror inte jag är ensam om att känna den här stressen och pressen under vårkanten tätt inpå sommaren. Förhoppningsvis är allt med renoveringen klart nu i veckan och då kan jag ÄNTLIGEN få baka i ett riktigt kök igen. Så taggad. Jag behöver verkligen baka för att både fylla på skafferiet men också för att få tankarna på andra banor. Jag gjorde en omröstning i går på min Instagram @ameliesrecept, där jag frågade vad för typ av fudgebollar jag skulle göra härnäst. Fudgebollar med Oreo var det som majoriteten röstade på och i går svängde jag ihop ett gäng som ni ser här i inlägget. Så gott!

 

Receptet finner ni nedan. 

 

/ Amélie

 

Cheeriosfudge

Publicerad 2018-04-24 08:24:00 i Godis,

Mitt i renoveringen har jag lyckats få ihop ett antal grymt goda recept som inte kräver någon ugn, utan endast en kokplatta. Perfekt. Det har verkligen krupit i fingrarna & suget efter att baka har varit enormt. Tur jag har en bra fantasi & lyckats få ta del av min kreativitet på något sätt. I går gjorde jag de här riktigt goda fudgen med Cheerios-flingor. Hur enkelt som helst att göra & supergott att äta. Mums! 

Receptet finner ni nedan. 

 
/ Amélie
 
 

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela