ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

Cornflakeskakor - en nostalgisk smakupplevelse

Publicerad 2018-02-27 08:30:00 i Kakor,

Ännu ett gott recept är här. Jag älskar verkligen cornflakeskakor, men det här är en annan variant med oboypulver samt Special K. Härlig kombination. Jag tycker personligen att det blir mer krisp med Special K än med cornflakes. Jag bakade alltid cornflakeskakor till mina tjejkvällar på mellan- & högstadiet. Efter några portioner tacos slank det ner en & annan kaka till den pinsamma tonårsfilmen. Någon som känner igen sig?

Receptet finner ni nedan. 

Alltså det är ju barnsligt gott. Har man ätit en finns det alltid plats för en till...& en till...
 
När inte tiden finns eller om du inte alls är någon bakfantast kan jag varmt rekommendera de här godbitarna. Funkar som godis eller till fikat. 
 
Att ha oboypulver i istället för kakao & socker bildar en nostalgisk smakupplevelse. Här är kakan med en stor del av min barndom, kanske även din?
 
Blir så sugen så fort jag ser dem. Blir nog att baka ett gäng i veckan. 
 
Glöm inte att njuta av ALLA tuggor!
 
 
/ Amélie
 
 

Fudge Brownie

Publicerad 2018-02-24 08:26:00 i Brownie,

Sista dagen i backen är här för det här året. Gårdagen spenderade jag hemma i stugan, nerbäddad under en filt med en Ben & Jerry i famnen. Hela slank ner, i vanlig ordning & energin blev lite bättre. Jag ville inte riskera att bli så sjuk igen som i höstas. För det var fruktansvärt. Sista dagen i backen kommer jag ta det lugnt & köra i mitt eget tempo. Njuta av dagen så mycket som möjligt & se fram emot ett nästa år i fjällen. Alltså jag kan inte beskriva min kärlek & lycka till livet här uppe. Jag skulle nog inte trivas med att bo här under året, men jag hade gärna spenderat två veckor här året om. Det är så fridfullt, skönt, lätt att andas & jag kan slappna av. Jag känner ingen ångest här som jag kan göra på en solsemester. Det här är terapi för mig. 
 
I dag bjuder jag på ett galet gott recept på Fudge Brownie, som passar utmärkt till kvällens mello-mys. Chokladfudgen har jag gjort på en sats med maltesersbollar, utan maltesers i. Kolan blir så där härligt seg & skapar ljuvliga kontraster med borwnien. 
 
Receptet finner ni nedan. 
Recept - MALTESERSBOLLAR
  
 
/ Amélie
 
 

Det kunde ha slutat illa...

Publicerad 2018-02-22 13:47:40 i Resor,

Här har vi haft minusgrader och strålande solsken hela dagen. Vilken dag. Mina fräknar har börjat krypa fram lite smått på kinderna av D-vitamninen jag lyckats absorbera under dagen. Benen är lagom möra i dag efter halva vecka och gårdagens incident som jag och Julia råkade ut för. Vi båda åkte snowboard i ankarliften och vi drogs åt sidan där backen lutade, där vi föll i en klump över varandra. Vi drogs hundra meter längs med liften upp för backen på rygg. Vi satt fast med benen på grund av att brädorna inte utlöses som skidor. Vi skrek på hjälp och försökte ta oss loss men det gick inte alls. En man framför oss som åkte med sin dotter hoppade av fort som bara den. Satte sig på huk framför oss. Slet med att få bort bindningarna från våra fötter. Han lyckades få loss oss båda och var verkligen en räddare i nöden. Snacka om en riktigt hjälte. Vi tackade honom så mycket för hans insats. Det kunde ha slutat illa om vi hade fortsatt hasat med i liften. Men inga ben brutna, enbart blå/lila ben med härliga svullnader. Tack och lov att det gick bra. Ett ögonblick vi sent kommer att glömma. Det är bara sådant man ser på film. 
 
I dag har vi åkt utan problem. Backarna har varit på topp och likaså våra humör. Senare i eftermiddag ska jag, mamma och Julia ta en sväng i längdåkningsspåret. Det gäller att ta tillvara på all tid nu när vi är här. 
 
 
/ Amélie
 
 

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela