ameliealmen.com

AMELIEALMEN.COM

Paris dag III - Rolig taxichaufför

Publicerad 2017-05-31 18:00:00 i Resor,

Sista dagen i kärlekens stad. Vi gick, även den här morgonen, upp relativt tidigt för att hinna med det som stod på dagens schema. Vi bestämde oss kvällen innan att vi skulle ta en fransk brunch på ett ställe i Montmartre som fått bra omdöme, enligt våra källor. Vi gick dit. Väl där satt vi utomhus längs med en liten väg, under utslagna träd, med vinden som yrade förbi och det var så fint där. Det fanns allt från spikade brunch-menyer med olika mängd tillbehör. Vi valde att beställa separat av det vi var sugna på. Jag tog surdegsbröd med gravad lax, till det färsk spenat och en god dressing med bland annat dijonsenap. Rysligt gott. Till det drack jag kaffe. T han tog ägg och bacon, självklart en kopp kaffe till det. Det var en lyckad och god brunch. Bra service, trevlig och glad personal. Om ni har vägarna förbi Montmartre och känner för en brunch eller liknande, då rekommenderar vi båda er till att besöka Coquelicot.

När brunchen var i magen begav vi oss vidare till Champs Élysée. Där strosade vi runt på båda sidorna och gick in i de olika butikerna. Det finns så mycket där och det är så vackert runt omkring. T är en stor hamburgare-fantast och ville jättegärna äta på Five Guys, precis som vi gjorde när vi var i London, det gjorde vi. De har riktigt goda burgare där, ett plus är att man själv får välja vad som ska vara på med hjälp av en meny där man pekar ut sina val av tillbehör. Bra koncept. Där satt vi och lunchade innan vi gick vidare i fler butiker. Vi hann även med att ta ett glasstopp på Jeff de Bruges. Vi delade på en strut med Madagaskar vanilj. Alltså, den var gudomligt god och smakade verkligen riktig vanilj och inte fejk som ibland finns att köpa.

Framåt eftermiddagen gick vi längs med gatorna nära området vi bodde i. Vi tog varsin kaffe på en restaurang och satt där i någon timma innan vi skulle vidare till hotellet för att hämta vårt bagage innan flygresan. Vi bokade en taxi till flygplatsen så fort vi kommit till hotellet. Fem minuter senare var taxin där. Taxichauffören var en riktig pratglad en. Han berättade om allt från Paris historia, till sina resor han gjort i Sverige. Han kom ursprungligen från Ghana och hade sedan flera år tillbaka bott i Paris. Han var en riktigt trevlig och rolig taxichaufför, han pratade hela vägen till flygplatsen vilket gjorde att resan dit blev dubbelt så rolig. När han släppt av oss vid vår terminal sa han "Tack så mycket. Hejdå" och skrattade med ett brett och glatt leende. Vi vinkade adjö och tackade för oss. Där tog vår resa i Paris slut. Vi gjorde inget speciellt på flygplatsen än det man brukar göra, nämligen vänta, äta, gå på toa och glo på allt folk runt omkring. Vi var hemma i Ljungby runt 03:15 och där checkade vi ut för kvällen.

Den här resan har varit än av de bästa hittills. Vi lyckades spika in den varmaste helgen i Paris i år, besöka alla de platser vi hade på listan (för den här gången), åt god mat och mycket mer. Vi får se när vi åker dit igen, snart hoppas jag.

/ Amélie

Om

Min profilbild

Amélie Almén En 21-åring från en liten stad i Småland. Studerar Mediekreatörsprogrammet, vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Stort intresse till att baka, fotografera & resa. På min blogg delar jag med mig av mina bästa recept, fotografier & mina resor genom livet. Låt dig inspireras! KONTAKT: amelie.almen@hotmail.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela